A Siemens Solid Edge szoftvere a moduláris pályarendszerek tervezése során

Kategória: Szakcikkek

A többek között egyedi célgépek tervezésével és gyártásával foglalkozó ENTRA-SYS Kft. megrendelései sok esetben többszörösen összetett, magas minőségi elvárásokat támasztó rendszerek kivitelezését igénylik. Hogy ilyen szigorú körülmények között is garantálni tudják a magas minőséget, a tervezési feladatokban a Solid Edge rendszereire támaszkodnak.

Az 1994-ben alapított, szegedi központú ENTRA-SYS Kft. kezdetben hidraulikus, pneumatikus és vákuumtechnikai elemek, rendszerek kereskedelmével foglalkozott. Az ügyféli igények hatására, a vállalkozás később kibővítette profilját; a forgalmazói tevékenység mellé a gépészeti tervezés és az egyedi gépgyártás is felkerült a szolgáltatások közé. A cég ma már komplett egyedi célgépek tervezésével és gyártásával is foglalkozik, amit a saját kapacitásaiknak köszönhetően adódóan, többnyire házon belül tudnak végezni, ezzel is garantálva a magas minőséget.
Egyik jelentősebb megrendelésük a kanadai, mezőgazdasági gépeket gyártó Linamar Coporation egyik magyarországi gyárától , a Linamar Hungary Zrt. Precision Part Manufacturing (PPM) -től érkezett. A vállalat, a békéscsabai gyáregységében kívánt kialakítani egy moduláris pályarendszert  a különböző megmunkálási fázisok közötti automata anyagmozgatás biztosítására  – ehhez hívták segítségül az ENTRA-SYS szakértői csapatát.

Két legyet egy csapásra

A szállítópályák melletti feladat  egy olyan rendszer kialakítása volt, amely a gyártásban alkalmazott robotok, robotos cellák munkáját segíti, lineáris manipulálásokkal. A rendszer egyrészt megoldást kellett jelentsen a robotok által már lefedhetetlen, szűk pályák közti anyagmozgatás biztosítására. Másrészt csökkentenie kellett a párhuzamos munkafolyamatok időigényét, ezzel is növelve a termelés hatékonyságát.

A problémát az ENTRA-SYS Kft. mérnökei egy teljesen egyedi, palettás szállítópályákat és penumatikus manipulátorokat alkalmazó moduláris rendszer kialakításával oldották meg.

Hatékony eszközökkel a gördülékeny munkáért

Egy ilyen bonyolult, összetett projekt megvalósítása természetesen elképzelhetetlen a megfelelő szoftverek használata nélkül. Az ENTRA-SYS Kft. a Siemens Solid Edge szoftverét választotta a feladathoz, hiszen a kiemelkedő hatékonyság mellett könnyű kezelhetőséggel és nagyszerű ár-érték aránnyal bír.

A szoftvert elsősorban 3D tervezésre használják, de ezzel készítik a szerelési alkatrészlistákat és végeselem analíziseket is, illetve a festési felületek számítása is Solid Edge-ben történik.

Az ENTRA-SYS Kft. minden projekt esetében az előtervek alapján határozza meg az árat, illetve állítja össze az ütemtervet, amiben hatalmas segítséget nyújt a szoftver. Az azzal készített 3D-s előtervek akár nem műszaki végzettségű megrendelőknek is egyszerűen, érthetően prezentálhatók.

Találatok: 1050

 

 

KARRIER - ÁLLÁSAJÁNLAT!

Gépészmérnököt, villamosmérnököt, gépszerelőt, lakatost, géplakatost, gépiforgácsolót keresünk felvételre!

További részletekért kattintson ide!

webshop banner