Integrált megoldások műszaki problémákra

Kategória: Rólunk írták

25 éve alapítottuk az ENTRA-SYS Kft-t (www.entra-sys.hu) azzal a szándékkal, hogy ipari üzemek és termelő vállalkozások műszaki problémáira nyújtsunk megoldást. Szakterületünk a kompresszor technika, pneumatika, vákuumtechnika és célgépépítés, szállítópályák és ipari automatizálás.

Az ipar számos területéről - pl. gumiheveder-, tömlő-, alapüveg-, autó-, autóalkatrész-, gép-, háztartásigép gyártás - vannak partnereink. Kizárólagos márkaképviseleteink: Metal Work Pneumatika, LIPRO aluprofil moduláris gépépítő rendszer, GAMM gépépítő elemek, VALBIA ipari szerelvények, Schneider Airsystems kompresszorok, léghálózatok, légszerszámok. Mára importőr kereskedőként, célgép tervezőként és saját gyártókapacitással rendelkező vállalkozásként valódi rendszer-integrátorrá váltunk, a tervezéstől a kulcsrakész átadásig egy kézben tartva vállaljuk ügyfeleink igényének teljesítését. Célgép tervezés, gyártás A célgép gyártás tekintetében az egyik legrégebbi partnerünk a ContiTech szegedi gyára, velük már 20 éve dolgozunk együtt. De megemlíthetném a GUARDIAN orosházi üveggyárát, ahol egy év megelőző előkészület után 2004-ben kapcsolódtunk be a gyártósor nagyjavításába. A kapcsolat azóta is folyamatosan fennáll. Számos komplett műszaki, technikai megoldást fejlesztettünk számukra. Közvetetten külföldi üzemekbe is szállítottunk berendezéseket. Például a ContiTech-en keresztül Finnországba, Szerbiába, Törökországba, a Guardian-on keresztül pedig Oroszországba jutott ki komplett gépünk. Robotcella építés Az egyik legutóbbi projektünk egy komplett robotcella volt, amely 3210x2600 mm maximális táblaméretű, 2-től 16 mm vastagságú üveglapokat tölt automatikusan a gyártósorra. A Megrendelő, Guardian Orosháza Korlátolt felelőségű társaság igénye a korábbi, egyrészt kisebb teljesítményű berendezés kiváltása volt, másrészt a lapokat mindkét oldalával felrakni képes automatizált rendszer tervezése, gyártása és telepítése vált szükségessé. Az elrendezés és a mechanikus alkatrészek tervezésén túl feladatunk volt a cella összes funkciójának és biztonsági rendszerének tervezése is. A meghatározott terhelések alapján a robot az ABB választékából került ki és az egyik legnagyobb terhelhetőségű és karkinyúlású típusra esett a választás. Mi gyártottuk, telepítettük, helyeztük üzembe a rendszert és alvállalkozó partnerünkkel közösen fejlesztettük ki a robot mozgás pályáját, valamint az egész robotcella vezérlőszoftverét. A robotkar végére egy a legnagyobb táblamérethez illeszkedő vákuumos megfogót készítettünk, amely LIPRO aluprofilból épül fel. A 16 db vákuum korong mozgatását és a felvételi pozíciók kiegyenlítését ISO15552 Metal Work Pneumatic munkahengerek végzik. A hengerek mindkét véghelyzetükbe mozgathatók, illetve pneumatikus rugóként is működtethetők a létrehozott kapcsolással.

A táblaméreteknek megfelelően a vákuumkorong sorok egyesével ki- és bekapcsolhatók. A rendszert egy Metal Work EB80 szelepsziget vezérli, Profi-net kommunikációval. A terepi jeleket (reed relék, nyomáskapcsolók jelei) a szelepsziget I/O modulja gyűjti össze. A robot mellett egy fordítóasztal kapott helyet, amely az üveglapokkal teli állványt a cellába forgatja, és ezzel egyidejűleg az üres állványt kicseréli. A cella utolsó része egy szállítószalag „asztal˝, amely valójában 5 db speciális szállítószalagból áll, amelyeket egy közös tengely hajt meg. A fejlődés iránya, fejlesztéseink Új, saját telephelyet vásároltunk. 2017 végén költöztünk át és 2018 elején indult újra a gyártási tevékenység már az új műhelyekben. A szakember utánpótlás biztosítására szerződést kötöttünk a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki karával és a Szegedi Szakképzési Centrummal is. Ezzel párhuzamosan elindítottunk egy nagyszabású műhely géppark fejlesztést is. Egy portálmaró és egy nehéz eszterga, valamint ezek kiszolgálására egy nagyobb méretű fűrészgép beszerzése valósult meg. Ezeket egy C tengelyes CNC eszterga fogja követni. Ezzel mind a megmunkálható méretben, mind gyorsaságban, mind pontosságban előre tudunk lépni, valamint akár sorozatgyártásban is tudunk majd gondolkodni. Elkezdtük a tervezőirodánk területi bővítését, illetve saját oktató- és „konferencia˝ terem létrehozásán dolgozunk. Kereskedelmi területünkön is igyekszünk folyamatosan fejlődni. Új termékcsoportok bevezetésével, illetve az értékesítő kollegák képzésével, létszámuk bővítésével próbálunk a megrendelőinknek komplex és minőségi szolgáltatást nyújtani.

Találatok: 1002

 

 

KARRIER - ÁLLÁSAJÁNLAT!

Gépészmérnököt, villamosmérnököt, gépszerelőt, lakatost, géplakatost, gépiforgácsolót keresünk felvételre!

További részletekért kattintson ide!

webshop banner